Home

Mindfulness training

Mindfulness betekent letterlijk volledige aandacht.
In zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat mindfulness te maken heeft met: loslaten, geduld, niet streven, acceptatie, niet oordelen, vertrouwen, een open houding, zachtheid.
Zo op het eerste gezicht begrijpen we deze woorden wel maar het wordt moeilijker als we ze willen beleven, niet even maar langdurig.
Wanneer je volledig in het moment bent, zonder het door een sluier van oordeel of streven te zien, geniet je meer van het moment en zul je zelfs in stressituaties met meer rust en helderheid een keuze kunnen maken.
Door het oefenen van een open, milde opmerkzaamheid word je jezelf bewust van je gedachten, je emoties en je lichamelijke gewaarwordingen, van datgene waar jouw geest mee bezig is. Zoals herinneringen, plannen voor morgen, een diepgaande analyse, een oordeel over jezelf of over een ander, emoties die je diep raken of die je juist wegstopt.
Zo merk je eerder waar je grenzen liggen en waar je juist plezier aan beleeft, en liggen er nieuwe keuzen voor je open.
Door de mindfulness training word je bewust van je gedachten processen, emoties en lichamelijke reacties, we kunnen de onderlinge samenhang leren kennen, door onze gedachten stromen te observeren zonder ons eraan te hechten.
We gaan ons denken toetsen aan de waarheid, is het écht waar wat we denken of laten we ons meenemen door onze denkende geest, door gedachten te koesteren over ons verleden of een mogelijke toekomst.
Het doel van de mindfulness training is dit als houding in het dagelijkse leven te integreren. Deze individuele mindfulness training heeft zich bewezen als zeer effectief bij een dreigende of werkelijke burn out. Zie ook bij publicaties een artikel hier over, alsook over depressie en mindfulness. 
De mindfulness training wordt opgebouwd in 8 wekelijkse bijeenkomsten, ik gebruik de training zoals die is ontwikkeld door Jon Kabat Zinn.

Ik werk met individuele deelnemers en start na een gratis oriënterend gesprek.

Trainer is Henk Biesheuvel

Duur:
Kosten:
Aanmelding:
8 vrijdagochtenden van één uur per sessie
€ 45.- per sessie, werkboek en vier CD's voor € 25,-
telefonisch


Telefoon:
0515-785576

Locatie:
Schoolstraat 9
8742 KM
Burgwerd (Fr)

Copyright© - Opvoedkundige & Therapeutische Praktijk Webdesign: Bezichtig.nu